Spejlbassin danner fokuspunkt

Denne opgave bestod i at omlægge et bed, der efterhånden var blevet lidt for tilgroet, og som manglede et godt fokuspunkt. Placering var meget central, både i forhold til huset og haven. De fleste steder indefra huset kunne man se ud på bedet. Det lå lige ved siden af en overdækket terrasse, og det var også synlig fra de fleste steder i haven.

IMG_8842

Jeg bliver tilkaldt, da ejeren gerne vil udveksle sin egne ideer med en havearkitekt. Han havde før lavet en lille japansk inspireret vandhave, der fik vandt tilført fra taget. Han havde i forvejen en lille dam med fisk som han gerne vil have forbundet med et nyt bassin.

Hævet vandspejl kan ses i hele haven

Jeg udarbejdede på stedet et oplæg til, hvordan et nye bassin kunne se ud. Under skitseringen fandt vi fandt frem til, at bassinet skulle hæves, så vandspejlet kunne ses inde fra huset, og det også derfra kunne blive til et spejlbassin.

IMG_3468

havebassin

IMG_6390

Planter med gyldne blomster / rødligt løv

En lav buksbomhæk blev plantet mellem vandspejl og terrasse for at give vandspejlet en stram og smuk, frodig forkant. Høje lette stauder blev plantet bagtil så den stramme form blev opblødt. Selve rammen på spejlbassinet blev en rusten jernramme, så valget faldt på stauder, der matcher ved enten i løv eller blomst rammer noget rødligt eller gyldent. Det blev til græsser, kertepileurt, stjerneskærm, sankthansurt, dagliljer og alunrod med rødt løv.

IMG_6263

Der blev desuden plantet forskellige buksbom for at skabe ro og struktur i bedet. Tre meget fine gamle duftsnebolle blev bevaret, men opstammet lidt så deres meget fine forgrening blev understreget, ligesom en lille, fin kugleformet pil også blev stående.

Undervejs i anlæggelsen kom jeg på besøg for at følge projektet.

IMG_6337

IMG_6265

IMG_6401

Læs, hvordan du selv kan skabe din egen drømmehave.

Klik her
Klik her