Distancehaveplan

Det personlige møde har helt klart sine fordel, men er først og fremmest vigtigt, når der skal tales pleje og renovering. En plan for haven kan sagtens foregå på distancen.

Spar tid og penge og kom frem i køen, når du vælger en distancehaveplan eller online-haveplan.

Distancehaveplan

En distance-haveplan er en haveplan hvor havearkitekten ikke kommer ud til dig, men laver haveplanen ud fra fotos, videoer, og en snak over telefonen.

Fordelen er at du ikke behøver at vælge en lokal havearkitekt, men frit kan vælge mellem alle dem, der laver haveplaner på distancen.

En anden fordel er, at det kan være billigere, fordi havearkitekten sparer tid og penge på transport. 

 

Online-haveplan

Besøget kan også foregå over Skype, Zoom eller lignende, så I kan have en visuel dialog, hvor du fx kan vise haven via din mobil og også kan følge skitseringen online. Det kalder vi for et online-havebesøg, og det er næsten som at have besøg af havearkitekten.

Du har også bedre mulighed for at udnytte et “hul i kalenderen” i de travle perioder forår og efterår, hvor der ellers kan være lang ventetid på en havearkitekt. Havearkitekten er måske også mere tilbøjelig til at holde et møde på lidt skæve tidspunkter, hvis vedkommende kan gøre det hjemmefra.

I en travl hverdag kan det være svært at være hjemme inden for normal arbejdstid – især hvis husstanden består af flere haveinteresserede, der gerne vil være med under processen. Så kan I deltage fra hvert jeres sted.

 Fotos er vigtige

Den manglende fysiske kontakt afhjælpes af luftfotos, videoer og fotos fra haven samt og en god snak i telefonen, så havearkitekten på den måde kan ramme din havestil. En opmåling af haven er selvfølgelig nødvendig, men det skal du bruge i alle tilfælde.

En ekstra fordel ved distanceløsningen er, at havearkitekten sidder hjemme ved egen computer, så der er bedre adgang til billedeksempler, planterlister mv. som hurtigt kan findes frem og vises på skærmen via livestreaming eller sendes pr. mail. Ved et almindeligt haveskitsebesøg arbejdes der ofte blot med papir og der medbringes kun enkelte bøger.

 

Vi synes det har fungeret rigtig godt:) Tegningerne var nemme at forstå. Du havde godt overblik selvom du kun har set terrassen udfra billeder. Vi har været utrolig glade for din hjælp Vi er i hvertfald meget tilfredse med resultatet 🙂
Kim og Karen Varde

“Vi synes det har fungeret helt utroligt godt – og er begge ret imponerede over, hvor god du har været til at se mulighederne i haven kun udfra kort og billeder – og hvor fint det har fungeret med livestreamingen. Det var genialt at du kunne tegne og fortælle – og vi kunne kommentere. Det må alt andet lige ha sparet os for en masse frem og tilbagemeldinger. Derudover har du virkelige været dygtig til, at se, hvad vi selv vil med haven – og så tilføre fantastiske ideer (som vi aldrig selv var kommet på) – alt sammen noget, der giver en helt anden helhed og sammenhæng…. Du var virkelig kompetent – og dygtig til at gribe vores tanker- og kvalificere dem til et helt andet niveau.”
Luise Hulgaard Odense

Havearkitekterne herunder tilbyder at lave distancehaveplan / online-haveplan

skitseproces - distance

færdige plan

før- og efterbilleder