<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Fra trist indkørsel til dejlig gårdhave

Af havearkitekt Lone Skjødt

Parret i Viborg kontaktede mig, da den gamle bevoksning og afgræsning mod naboen var udtjent og nu ville de gerne have nye øjne på deres areal og gerne lidt grønt derind også! Arealet er 6×12 m, belagt med herregårdssten omgivet af husmur, carport, redskabsskur og samt naboskel.Mit forslag gik på et lækkert pileflethegn over mod nabo, da det giver hurtig læ, afskærmning og en lækker stemning af ”natur”.

Jeg tegnede en haveplan, der forvandlede et trist fliseareal til en frodig gårdhave med flere små adskilte beplantninger og dermed mulighed for at kunne nyde bedene fra mange sider, Højere prydgræsser og et lille æbletræ giver rumopdeling og hygge til gårdhaverummet.

Grupper af ens planter giver bedene et roligt indtryk, blomstringen opleves mere intens og letter pasning! Så vidt muligt har jeg udvalgt planter med bunddækkende egenskaber, men også holdt mig for øje, at nogle planter skal nydes for deres smukke blomster eller graciøse fremtræden.

haveplan_001
haveplan
Som prikken over i´et er der indrettet et indbydende hjørne som kommende aftensolkrog med plads til bord og stole til hele familien, når aftensmaden skal nydes ude. Siddepladsen omgives af blålilla katteurt samt den dekorative klatreplante kamæleonbusk og velduftende kaprifolier, der vil slynge sig op ad pileflethegnet….
gardhave003
Efter modtagelsen af min haveplan, købte jeg planterne og assisterede parret i tilplantningen af gårdhaven i sensommeren 2012. Deres hilsen til mig lød efterfølgende:“Kære Lone! Vi har haft en dejlig weekend og holder godt øje med hvor der mangler vand. Jørgen har vandet to gange siden i fredags, mest i bedet foran huset. Det er rart at vide, at vi har dig som livline i forhold til pasning og pleje af planterne. Tak for denne omgang i hvert fald, det har været en god oplevelse.
Med venlig hilsen Karen.”

Og her er gårdhaven et års tid efter

haveplan001

<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap