Tag børnene med i haven

Det er vigtigt at vores børn får en glæde ved at dyrke haven og se hvordan grøntsagerne egentlig bliver til. De kan opleve stor glæde ved at lære, hvor maden kommer fra og ved at se tingene gro.

Det bliver størst succes for alle, hvis I begynder med de lette, hurtige og populære afgrøder som radiser, jordbær, løg, kartofler og krydderurter. Det skal ikke være så besværligt, at de opgiver undervejs, så find et niveau, der passer til dit barn. Du kan også købe en bakke med forspirede grøntsager lige til at plante ud. De er i handlen fra april til juni.

Ofte er det en god ide at give børnene deres egen have, men gør den ikke for stor. Start evt. med et højbed eller blot en krukke og hjælp til med lugningen, så det bliver sjovt for alle.

Børn kan faktisk godt lide at hjælpe de voksne.

Læs mere 0m højbede her.

Hvis grøntsagsdyrkning ikke lige er noget der bringer glæde derhjemme, så er der heldigvis andre ting, der kan lokke børnene ud i haven.

Lav et bål
Foråret er perfekt til bål. Haven er fyldt med gamle kviste, der kan brændes af i et bålfad eller lignende. Brug gløderne til at riste pølser, bage snobrød eller skumfiduser.

Få mere dyreliv i haven
Byg en fuglekasse eller et insekthotel. Brug et gammelt bræt eller hvad I har liggende. Placér fuglehuset et sted, hvor fuglene har fred, men hvor I også kan se det fra huset.

Insekthoteller er både gode for havens miljø og det er sjovt at følge med i, hvilke insekter, som flytter ind. Byg insekthotellet af forskellige slags stof, reb, små grene, urtepotter, tørret græs, hønsenet, kogler, æggebakker osv. Læs mere om insekthoteller her.

Byg en hule
En hule behøver ikke være avanceret. I kan blot tage nogle tæpper eller store papkasser ud i haven Er I mere ambitiøse kan I også lave en pilehytte af pilegrene I stikker ned i jorden. De vil hurtigt slå rod og så har I en billig hytte i mange år fremover.

Lav en skattejagt
Gem noget slik eller andet i haven, som børnene skal finde ved hjælp af et skatte kort eller ved hjælpe af sedler, der fører til den næste gemte seddel, der til sidst fører til skatten

Sætteløg er dejlig nemme at håndtere.
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap