Haveplan til lille have

Rækkehuset var blevet renoveret og et køkken/alrum havde nu dør ud til den kedelige forhave. Opgaven var en ny frodig have, der skulle indeholde en terrasse, et par højbede, placeret en allerede indkøbt pergola og få placeret skraldespande.

Haveplan til lille have

Løsningen var at lade løsrevne bøgeklodser afskærme imod vej, skraldespande og indgangsparti. Bøgeklodserne leder en på vej til hoveddøren samtidig med de flere steder åbner sig for “smutveje” ind til den lille have.

Plan for rækkehushave
Skitse udført på stedet

Belægningen er af store betonfliser afbrudt af bånd af chaussésten. Smutvejene til haven er bevidst ’underspillet’ med pigsten eller chaussésten.

DNG_4133

Beplantningen er frodig og blomsterrig, men også med fokus på, at der er planter der også er grønne i vinterhalvåret. Buksbom halvkugler støtter stauderne og giver god kontrast om vinteren til bøgeløvets rustrøde vinterfarve.

DNG_3511
Stenene på plads. Nu mangler kun beplantningen.
DNG_4138w

Lavendler kanter og understreger stien til pergola og højbede. Små træer som paradisæbler og bærmispel giver vandrende let skygge og camouflere carporten set indefra. Væggene ind mod naboen er beplantet med klatrehortensiaer, stedsegrøn kaprifolie og klematis.

DNG_4135w
DNG_5483w
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/mette-roenne/" target="_blank">Mette Rønne</a></b>

af Mette Rønne

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap