Blomstrende bunddække

Dæk jorden med blomster

Bunddække er populært, fordi det netop dækker jorden og dermed forhindrer ukrudtfrøene i at spire. Vintergrønne bladplanter som vedbend og bispehue er specielt effektive, fordi de også lukker af for lyset i det tidlige forår. Men hvorfor nøjes med blade, når du også kan få massevis af farverige blomster, der samtidig holder ukrudtet i skak. Der er mange forskellige blomstrende bunddækkeplanter i forskellige højder og med forskellige blomsterfarver.

Faktisk kan alle planter i virkeligheden anvendes som bunddækkeplanter, bare de plantes tæt nok. Også flere almindelige stauder kan anvendes som bunddækkeplanter. Det er billedet med floks herunder et godt eksempel på. Her er der blot tale om et ret højt bunddække.

Rosenskovmærke er en lidt overset staude, der blomster over en lang periode fra maj til august. En flot bunddækkeplante, der gør én i godt humør.
lavendel plantes mest i række, men kan også bruge til at dække bunden.

Blåpude er måske ikke den mest effektive bunddække, men den kan bruges mange flere steder end på den traditionelle knækstens-fli-semur, og den er god som et lavt bunddække under lette stauder.

Forårets løgblomster kan godt komme op mellem bunddækkeplanterne uanset om disse er stedsegrønne eller ej. På den måde får du to forskellige blomstringer på det samme areal.

10 gode og blomstrende bunddækkeplanter

Guldjordbær
Storkenæb
Kærmindesøster
Løvefod
Skumblomst
Timian
Gemserod
Klokkeblomst
Blåpude
Lungeurt

<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap