Havebesøg og haveplan

Vejen til en færdig haveplan kan foregå på forskellige måder, men ofte er der i første omgang tale om en skitse eller et oplæg, der laves på stedet, så du og dine idéer er med udviklingen af haveplanen

En typisk forløb kunne se sådan ud:

I vælger en havearkitekt.
Via telefonen tager I en indledende snak om, hvad I har brug for og aftaler rammerne og dato for et besøg.
I måler haven op (se opmålingsvejledning her) og laver en ønskeliste over de ting I godt kunne tænke Jer i haven. Både konkret indhold (fx drivhus) og funktioner (plads til boldspil). De fleste havearkitekter tilbyder dog også at måle haven op, men det er i så fald en ekstra udgift.

vurdering
Havearkitekten kommer på besøg, og I går sammen ud i haven, hvor I fortæller om jeres ønsker og behov samt konkrete problemstillinger. Havearkitekten lytter og svarer på konkrete spørgsmål ude i haven. Men venter som regel med de mere detaljerede løsningsforslag til i kommer ind i huset.
Inde i huset finder I opmålingen frem, og sammen vurderer I de muligheder, I har for at udvikle haven i den retning, I ønsker. Hvis I har fundet billeder af haver, I godt kan lide, kan I tage dem frem og snakke ud fra dem.

skitsering

Havearkitekten skitserer på opmålingen og viser Jer evt. samtidig billeder af planter og haver, så I kan følge med i processen. Sammen arbejder I Jer hen mod en løsning for havens overordnede rammer.

skitse2
Processen kan stoppe her, hvis I føler I har fået nok at arbejde videre med. Men hvis der er behov for det, tager havearkitekten skitsen med hjem og arbejder den igennem, så den bliver målfast og med detaljeret planteplan.

wfarvetplanfarvet

Havearkitekten sender haveplan og planteliste sammen med et følgebrev.
I har nu et færdigt materiale, så I kan få et kvalificeret tilbud fra flere anlægsgartnere. Eller I kan selv gå i gang med at anlægge haven.

wplanteplan
Der kan forekomme variationer i arbejdsformen, så spørg evt. den aktuelle havearkitekt, hvordan hun arbejder

Med haveskitsen eller haveplanen får du lagt en dog  grundstruktur for haven, og du får forslag til planter, der trives i haven og udvikler sig smukt sammen, så herlighedsværdien kun stiger år for år.

Det er en god og økonomisk måde at udvikle haven på fordi du undgår dyre fejltagelser og slipper for hvert år at skulle ud i plantecentret og spilde en masse penge, på planter, der alligevel ikke trives eller passer til stedet.

Find havearkitekt

Gør en god investering

og få en skræddersyet – og billig – have.
Find havearkitekt