Gran er godt til haven

Juletræet er et levende symbol på det evige liv, en påmindelse om at der findes liv derude i vintermørket. Derfor er det også nærmest grotesk, at det bliver behandlet som et køb-og-smid-væk produkt på linje med engangstallerkner og dårligt legetøj.

Gran er det perfekte vinterdække til havens sarte planter. Klip grenene af og læg dem på jorden mellem rosengrenene, eller stik enderne ned i jorden og lad dem stå som en lav beskyttende hæk omkring hortensia eller andre følsomme vækster. Om foråret tages de væk, og kan nu klippes i stykker og smides på komposten eller fordeles ud under havens rododendron eller andre buske, hvor de langsomt vil formulde.

Eller du kan sætte det ud som juletræ i haven og pynte det. Nu med mejsekugler og juleneg i stedet for glitterstads. Det kan også bruges som hulebyggemateriale eller gemmested for havens fugle. Stammen kan saves i mindre stykker og stables under havens buske, hvor den lille bunke vil være et kærkomment hjemsted for mange af havens nyttige insekter og andet krible-krable.

Find havearkitekt

Gør en god investering

og få en skræddersyet – og billig – have.
Find havearkitekt