<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Online haveplaner giver større frihed

Det er godt se haven, inden der laves en haveplan, men en haveplan på distancen har også sine fordele. Og du kan få en fantastisk have ud fra en haveskitse lavet ud fra luftfotos og billeder fra haven.

Når du skal have lavet en haveplan, får du normalt først besøg af havearkitekten, og I går sammen en tur rundt i haven og snakker om dine havedrømme og kikker på planter og belægninger og de andre eksisterende forhold: hvor er der godt at sidde? hvor trækker det? og hvor går aftensolen ned? etc.

Ofte går I så ind i huset og snakker videre, mens havearkitekten noterer og måske også allerede der skitserer en haveplan frem på stedet. Ellers tager havearkitekten planen med og tegner den færdig derhjemme.

Spar penge og vælg selv tidspunkt og havearkitekt
Det er altid godt for havearkitekten at opleve haven fysisk, så man kan fornemme både haven, og de personer der skal bruge den. Der er dog andre fordele ved en distanceløsning. Først og fremmest behøver du ikke sætte tid af til at være hjemme. Det er især et problem, hvis der er to personer, der skal tage fri fra arbejde.

Desuden sparer havearkitekten både tid og ressourcer på ikke at fragte sig hen til din have, så det vil ofte være lidt billigere. Og så behøver du ikke vælge blandt de lokale havearkitekter, men vælge den, du føler bedst kan hjælpe dig med netop din have. Aktuelt er det dog den aktuelle Corona-epidemi, der betyder at mange havearkitekter ikke kommer ud i folks hjem.

Brug for ekstra fotos
Den manglende fysiske kontakt kan afhjælpes af fotos og snak i telefonen. En opmåling af haven er selvfølgelig nødvendig, men det skal du bruge i alle tilfælde.

En ekstra fordel ved distanceløsningen er, at havearkitekten sidder hjemme ved sin computer, så der er bedre adgang til billedeksempler, planterlister mv. som hurtigt kan findes frem og vises på skærmen via livestreaming eller sendes pr. mail. ved et alm haveskitsebesøg arbejdes der ofte blot med papir og enkelte bøger.

Tag fotos fra alle havens hjørne og også inde fra huset og ud i haven. Mindst 10 fotos og gerne mange flere.

For at kunne lave en online haveplan har havearkitekten brug for fotos fra alle havens hjørner, samt meget gerne billeder af haver og detaljer, du godt kan lide. Her kan du f.eks. bruge Pinterest og lave en mappe som havearkitekten kan kikke på.

Pinterest er god til at samle idéer og vise eksempler på det man godt kan lide.
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap