Inspiration til haven

Hvad gør man, når man står med en stor åben have og ønsker sig lidt udefineret frodighed?

naestved17

Man ringer selvfølgelig efter en havearkitekt, og det kunne f.eks. være Karen Dahl. Hun har tegnet nedenstående haveplan til et hus i Næstved

Ønsker
Ejerne havde ikke så mange konkrete ønsker, mest ønsket om at der skulle “ske noget”. Gerne med frodighed og træer, gamle brosten og en skovagtig stemning. Et stort birketræ og  gammel buksbom ønskes bevaret, men ellers var der nogenlunde frit spil. Der skulle desuden placeres en ny indkørsel og plads til køkkenhave og på sigt et orangeri med direkte udgang til haven.

naestved14

Haven inden omlægning.

opmaling600

Haveejerens opmåling

Løsning
Ideen er at man går gennem en skøn frodig have med frugttræer, hortensia, og blomstrende buske, stauder og forårsløg på vej til hoveddøren. Så man mindst to gange om dagen kommer igennem sin have og opdager årets skiften.

Skitseforslag tegnet på stedet

Skitseforslag tegnet på stedet.

Først blev der lavet en skitse på stedet i tæt samarbejde med haveejerne. Det gav sikkerhed for at de var med under hele idéfasen, så havearkitekten var helt sikker på hvilke idéer, der kunne bruges i det videre arbejde.

planteplan600

Have – og belægningsplan lavet på tegnestuen

På tegnestuen, blev linjerne trukket op og der blev lavet en udførlig planteliste.

plan600

Farvelagt haveplan

 

Tilbage står så “kun” at realisere haveplanen. Der bliver lagt nye billeder her på siden, efterhånden som arbejdet skrider frem.

haveplan

Læs, hvordan du selv kan skabe din egen drømmehave.

Klik her
Klik her