Tag udgangspunkt i dine omgivelser og følg dine drømme

Inspiration
Det er vigtig at være bevidst om, hvilken havestil du foretrækker, inden du får besøg af havearkitekten. En professionel havearkitekt lytter til dine ønsker og prøver at finde ud af, hvad der passer til stedet, men hvis du er helt blank, kan det tage længere tid at finde ind til, hvad du egentlig ønsker.

havearkitekt_havestil2

Du skal tænke på, at stilen skal passe til huset og omgivelserne, og derfor er det godt at lytte til havearkitektens erfaringer. Men det er altid godt at være bevidst om dine præferencer,  inden du får besøg.

Kik i haveblade, bøger og på internettet, efter haver du kan lide, og saml billeder i en mappe /på computeren. Når du har samlet en bunke billeder, så prøv at gå dem igennem. Du kan også lave din egen samling på Pinterest. Nogle ting vil bare være lækre detaljer og stemningsbilleder, mens andre tydeligt viser, hvilken stil du er ude efter.

havearkitekt_havestil2

Find din havetype
Mens din havestil er udtrykket for din drømmehave, så er din havetype et udtryk for hvordan du bruger haven. De to ting skal gerne passe sammen, men det er ikke altid de gør det. Så inden du drømmer for meget, er det en god ide lige at tjekke dine havetype (se linket herunder).

havearkitekt_havestil2

Stilen skal passe til din virkelighed
Find gode eksempler på det, du kan lide, og hav dem klar, når du får besøg af havearkitekten. Det er et godt udgangspunkt for sammen at planlægge din nye have. Nogle af ideerne vil umiddelbart kunne indarbejdes i haveplanen, andre skal bearbejdes for at passe til omgivelserne, mens enkelte ønsker måske må skrottes, fordi de er for dyre eller ikke passer ind sammen med de øvrige tiltag.

havearkitekt_havestil2

Se også på familiens behov
Haven skal rumme hele familien, også selvom de ikke er haveinteresserede. De er måske til gengæld interesserede i fodbold, natur eller golf, der også kan bruge lidt plads udendørs. Og måske forventer du også hjælp til etableringen eller den dagligge drift. Så husk at tage resten af familien med, inden du springer ud i større projekter.

havearkitekt_havestil2

En naturhave kan være smuk og passer næsten sig selv, men der er alligevel brug for en plan, så der kommer nogle linjer og rammer, der giver struktur i vildnisset.

 

naturhave