Få en personlig havecoach

Havearkitekten er også havecoach

Havedesign handler ikke kun om at skabe en smuk have. Det handler i høj grad også om at skabe en have, hvor du føler dig hjemme. Her kan du få god hjælp af en havecoach. Mange mennersker ved ikke, hvor de skal begynde for at få den have, de drømmer om. Og i mange tilfælde har de slet ikke fundet ud af, hvad de egentlig drømmer om, eller om de drømme de har er deres egne, eller måske blot noget de har læst sig til er trendy lige i øjeblikket. Hvis du føler afmagt over for haven, kan en havecoach hjælpe med at få dig på rette spor.

Havearkitekter har stor erfaring med at skabe haver, der passer til de mennesker der bor i dem. Havearkitekten fungerer netop som en havecoach, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad det egentlig er, du godt kunne tænke dig i haven – og hvordan haven så kan indrettes, så dine ønsker bliver opfyldt

Find din stil

Første punkt er at komme lidt tættere på dine drømme og din havestil. Her kan havecoachen stille de rigtige spørgsmål og måske hjælpe dig med at finde billeder, der viser hvad, du kunne tænke dig. Eller måske rettere at finde ud af HVAD det er i de billeder, du har udvalgt, som du egentlig tænder på. Er det frodigheden, enkeltheden, blomsterne, farverne, de lange kik eller de intime rum? Læs mere om havestil her.

Vælg og fravælg

Når du er blevet bevidst om hvordan din drømmehave ser ud, så gælder det i mange tilfælde om at prioritere ønskerne. Både hvad angår penge, tid og de fysiske rammer, som haven har. Her kan havecoachen hjælpe dig med at få mest for pengene, så flest mulige af dine ønsker bliver opfyldt

Læg en plan

Selve haveplanen er traditionelt havearkitektens hovedopgave, men den moderne havearkitekt er også havecoach og arbejdet går netop ud på at skabe nogle rammer, der passer til haveejerne, frem for “blot” at lave en smuk have. Når det er sagt, så er der nogle designmæssige principper, der er gode at holde sig for øje, og den gode havearkitekt, siger ikke altid ja til alle dine ønsker. Ikke i første omgang og ikke uden modspil i hvert fald.

Kom godt i gang

Når planen er på plads kan havearkitekten hjælpe dig med at prioritere, hvad det er vigtigt at gå i gang med først. Både af praktiske årsager og af hensyn til, hvor langt tid der går, inden de forskellige tiltag får karakter og bliver smukke og brugbare.

<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.