<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Enkle og nemme haver

Havearkitekt Karen Dahl vil gøre det nemt at begynde på en ny have.

Hun har tegnet haver til otte udstillingshuse, som du kan hente inspiration i. 

En af haverne kan ses på Munkebuen 22 i Hillerød (nu privat bolig). Det er en have til et stilrent hus i bokshusarkitektur. Her er lagt vægt på at lave en smuk belægning hele vejen rundt om huset uden at gøre den for dominerende. Det er bl.a. sket ved at lave plantefelter i belægningerne og ved at bruge forskellige belægningstyper.

munkebuen22

tekst-1-munkebuen-22Huset har et stramt udtryk og haven bliver spejlet deri. Felter af beplantning understreger husets linjer og omkranser terrasserne.

tekst-2-munkebuen-22Belægningen på terrasserne består af Limestone black. En natursten med et minimalistisk udstryk der passer til husets stamme arkitektur. Denne Limestone bliver ekstra sort når det regner og når solen skinner er den mere afdæmpet.

tekst-4-munkebuen-22Op til de flotte Limestone Black er der lagt en sandsten af typen Sandstone Dark størrelse 20×40. Sandtone og limestone passer smukt sammen og har også et harmonisk og smukt samspil med husets linjer og husets mørke sten.

tekst-5-munkebuen-22Indkørslen består af slotsgrus og i den overdækkede garage er der lagt Sandstone Dark 20×40 som køreflise. Stien op til huset er belagt med 60×90 Limstone Black og med en kant af Sandstone Dark 20×40 også i køreflise tykkelse.

tekst-6-munkebuen-22Et kik inde fra stuen ud på den flotte Limestone terrasse og med kik ud på bedet af en bunddækkende frodig busk.

Foto fra Sdfe.dk taget d. 24.6 2019. Huset er ikke længere udstillingshus, men overgået til privatbolig.
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap