En haveplan er en god investering

Spar penge på din have

En haveplan er en god investering, der hurtigt tjener sig hjem, og derefter er den med til at forøge husets værdi år efter år. Når du får en uvildig havearkitekt på besøg, så er vedkommende ikke blot ude på at sælge dig en forkromet løsning med store terrassebelægniger, støttemure og andre omfattende anlægsarbejder, der gør et haveanlæg til et dyrt bekendtskab. Her er der fokus på at skabe den bedste haveløsning for dig – og den kan sagtens laves til en overkommelig pris – ofte meget billig, hvis du udfører arbejdet selv. Vi viser dig hvordan.

Du får  ikke en “gratis” konsultation, der skal tjenes hjem på dyre anlægsarbejder, men du betaler for en løsning, der tager hensyn til dine ønsker og behov, herunder selvfølgelig også den mest økonomiske måde som din drømmehave kan realiseres på.

Terrasser er dyre – planter er billige

billigt med bunddække
Bunddække er langt billigere end fliser.

Priser på belægning

En terrassebelægning koster hurtigt 1000 kr pr kvadratmeter i anlæg, når der medregnes arbejdsløn, underlag og belægningssten, så her er der rigtig mange penge at spare på at få en haveplan med en terrasse, der virker rummelig, men med plantebede, der gør opholdspladsen både billigere og smukkere.

haveplan terrasse
Det kan blive en billig haveplan, når du medregner de sparede udgifter til anlægsarbejderne, og så er der også råd til chaussésten, der gør belægningen lidt mere spændende.

Med en haveplan får du fastlagt en god grundstruktur for haven, der kan holde i mange år fremover, og du får forslag til planter, der rent faktisk trives i haven og udvikler sig smukt sammen, så herlighedsværdien kun stiger år for år. Du undgår dyre fejltagelser og slipper for hvert år at skulle ud i plantecentret og bruge masser af penge, blot for at vende tilbage igen, når planterne ikke trives eller alligevel ikke passede til stedet.

Havens udseende har også betydning for husets generelle markedsværdi. Det er påvist at en smuk og velholdt have kan øget husets værdi med op til 5 %.

Pris på haveplan

Du kan få en billig haveplan i form af en haveskitse. Den koster typisk mellem 3000-5000 kr og udføres ofte på stedet. De er fuldt ud tilstrækkelige for de haveejere, der blot trænger til inspiration eller et nyt fagligt blik på haven. Her kan du for forholdsvis få penge “komme videre” med haven, få afklaret ægteskabelige tvister og få haveglæden tilbage.

Du kan også få lavet en haveplan “på distancen”, dvs ud fra fotos og livestreaming. Det er en god løsning hvis du har brug for en haveplan her og nu eller ikke kan afse tid til at være hjemme, når havearkitekten kommer ud. Det er højaktuelt lige nu under coronakrisen, hvor folk opfordres at blive hjemme og holde afstand.

<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.