<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Tips til rosenbedet

Gode stauder til rosenbedet

Ofte holdes roser og stauder adskilte, men de trives udmærket sammen, blot roserne får tilstrækkelig vand og gødning. Med stauder kan du forlænge blomstringssæsonen eller give andre farver til rosenbedet under blomstringen. Du kan selvfølgelig også arbejde tone i tone og i stedet variere blomsterformene.

Roser og stauder i skøn forening, tone-i-tone. Her med mosrosen ‘William Lobb, storkenæb ‘Patricia’ og prydsalvie ‘Amethyst’.

Stauderne kan bruges som bunddække under roserne. Det kræver at roserne står i rimelig afstand fra hinanden, så der kommer lidt lys ned til planterne. Som bundække kan du bruge af lave typer af storkenæb. Lave klokkeblomster og løvefod er også meget gode bunddækkeplanter, der passer fint sammen med roserne.

Du kan også plante større stauder ind mellem roserne. Her kan du f.eks. bruge stauder med slanke oprette blomsterspir som fingerbøl og ridderspore til at skabe kontrast. Eller du kan bruge småblomstrede blomsterstande som brudeslør og bakkestjerne, der bringer lethed til rosenbedet.

Katteurt, Nepeta, er en klassiker sammen med roser. Enten som kant eller plantet spredt imellem roserne.
Flødefarvet og gult går godt sammen, når bare de gule farver kølige og afdæmpede som hos disse rølliker.
Lavendler og roser er en klassisk kombination. Lavendlerne dækker for det nederste af roserne og tiltrækker også svirrefluer, der er med til at bekæmpe bladlus.
Det gælder om at forsøge sig frem og ikke være bange for at lave fejl. Her er en herlig blanding af roser og stauder, der dog alle er holdt i varme farver.
Fingerbøl og roser er en fin kombination, der oser af romantik.
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap