<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

I haven med Corona-virus

Havearbejde har altid været sundt for krop og sjæl. Lidt synd at det netop bliver kaldt for haveARBEJDE, for det er en fritidsaktivitet, der indvirker positivt på både fysik og psyke. Adskillelige undersøgelser har vist, at havearbejde er afstressende og haveterapi med ophold i haver har de senere år vundet frem som en effektiv behandling af alvorligt syge mennesker med posttraumatisk stress.

Udbruddet af Corona-virus, er en god anledning til at gå i haven. Her bliver du ikke smittet af andre, og du kan heller ikke selv sprede smitte ud i samfundet. Det er en god anledning til at tænke store tanker om haven og overveje om den evt. kan indrettes anderledes, så du kan bruge den meget mere til ophold, fitness og samvær med familien. Lige nu er det heldigvis forår, så der sker hele tiden noget nyt og der er masser at lave i haven. Også for børnene.

Med den rigtige påklædning kan du allerede nu gå i haven

Sund mad
En anden god ting ved haven er at du kan dyrke dig egen mad. Så ved du den er helt frisk, uden gift og andre tilsætningsstoffer. Det fås simpelthen ikke bedre. Og du behøver ikke tage til byen og stå i kø for at købe ind til aftensmaden.

Mindre transport
En af de store fordele ved at dyrke haven som en hobby er, at du ikke skal ud at køre, for at komme til din fritidsaktivitet. Det er simpelthen lige uden for døren. Så du kan tage ud i den, hvis du blot lige har 5 minutter til overs. Du behøver ikke klæde om (med mindre det er et større gravearbejde) og du sparer naturen for en masse C02-udledning, når du kan ordne det hele hjemmefra.

Foråret er et godt tidspunkt til at plante – og flytte rundt på planterne.

Er du forhindret i at forlade hjemmet eller har du bare ikke lyst til at tage i plantecenter efter nye planter, så kan du dele nogle af dine egne stauder og på den måde få flere planter i haven.

<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap