<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Få den have, der passer bedst til dig

Det er vigtig at være bevidst om, hvilken havestil du foretrækker, inden du får besøg af havearkitekten. En professionel havearkitekt lytter til dine ønsker og prøver at finde ud af, hvad der passer til stedet, men hvis du er helt blank, kan det tage længere tid at finde ind til, hvad du egentlig ønsker.

Du skal tænke på, at stilen skal passe til huset og omgivelserne, og derfor er det godt at lytte til havearkitektens erfaringer. Men det er altid godt at være bevidst om dine præferencer,  inden du får besøg.

Kik i haveblade, bøger og på internettet, efter haver du kan lide, og saml billeder i en mappe /på computeren. Når du har samlet en bunke billeder, så prøv at gå dem igennem. Du kan også lave din egen samling på Pinterest. Nogle ting vil bare være lækre detaljer og stemningsbilleder, mens andre tydeligt viser, hvilken stil du er ude efter.

havearkitekt_find din havestil

Find din havetype

Mens din havestil er udtrykket for din drømmehave, så er din havetype et udtryk for hvordan du bruger haven. De to ting skal gerne passe sammen, men det er ikke altid de gør det. Så inden du drømmer for meget, er det en god ide lige at tjekke dine havetype (se linket herunder).

havestil romatisk have

Stilen skal passe til din virkelighed

Find gode eksempler på det, du kan lide, og hav dem klar, når du får besøg af havearkitekten. Det er et godt udgangspunkt for sammen at planlægge din nye have. Nogle af ideerne vil umiddelbart kunne indarbejdes i haveplanen, andre skal bearbejdes for at passe til omgivelserne, mens enkelte ønsker måske må skrottes, fordi de er for dyre eller ikke passer ind sammen med de øvrige tiltag.

havestil legehave familiehave

Se også på familiens behov

Haven skal rumme hele familien, også selvom de ikke er haveinteresserede. De er måske til gengæld interesserede i fodbold, natur eller golf, der også kan bruge lidt plads udendørs. Og måske forventer du også hjælp til etableringen eller den dagligge drift. Så husk at tage resten af familien med, inden du springer ud i større projekter.

havestil cottagehave

En naturhave kan være smuk og passer næsten sig selv, men der er alligevel brug for en plan, så der kommer nogle linjer og rammer, der giver struktur i vildnisset.

naturhave havestil vild med vilje
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.