<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Den nemmeste formering af stauder

Nem deling af storkenæb

Nogle planter danner under- eller overjordiske udløbere, som det f.eks. kendes fra jordbær, græsser og mange ukrudtsplanter. Udløberne er i virkeligheden vandretvoksende stængler, der har let ved at danne nye rødder, så det er let at grave f.eks. et stykke vedbend op og få det til at slå rødder. Ofte kan man finde nogle stængelstykker, der allerede har slået rod.

De underjordiske udløbere kaldes også for rhizomer og kendes bl.a. fra storrodet storkenæb, Geranium macrorrhizum og andre i denne slægt. Hos storrodet storkenæb ligger de ofte oven på jorden og er lige til at rive af og putte i jorden et andet sted i haven. Der slår de hurtigt rødder, og vokser gladeligt videre som om intet var hændt. Nemmere bliver det ikke. Planter der kan formeres på denne måde, er ofte gode og kraftigt voksende bunddækkeplanter som kulsukker, guldnælde og Vinca, der let overvokser og kvæler mere sarte stauder.

De store rødder hos storrodet storkenæb
Storrodet storkenæb har overjordiske rødder (rhizomer) der kan brækkes af og puttes ned et andet sted i haven. Her vil de vokse videre.
Deling af storrodet storkenæb er nemt
Storrodet storkenæb dækker jorden effektivt.
deling storkenæb, deling stauder, flotte blade
<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap