<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Black Summer

Sort sommer – så fuglene synger

Farver skaber liv og stemning i haven. Der er ingen farver der er “forkerte”, det handler blot om hvordan man sætter dem sammen. Selv en “ikke-farve” som sort kan bruges i haven.

Der findes ingen helt rene sorte farver i planterne, men der er mørke, rødbrune og næste sorte farver i mange blade og det kan bruges til at skabe kontrast i haven. Sort er flot sammen med grå (eller med orange, hvis du er mere modig).

Blandt stauder med mørke blade er sankthansurt, slangeskæg og heuchera blandt de bedste og der findes iris og stedmoder med næsten sorte blomster. Desuden er der også den bølgekronede storkenæb med små mørke blomster. Og kvæsurt danner små sorte koglelignende blomster på tynde stilke, der står som små, sorte  prikker i luften.

Blandt buskene er der især hyld og blærespirea med mørke blade. Og der er en del træer og buske med rødbrune blade (blodblomme, parykbusk mv.), der ser sorte ud i modlys

Cercis har mørke blade i udspring.
Der er et stort udvalg af rødbrune blade, men husk at variere beplantningen.
Tulipanen Queen of Night har smukke blomster og er meget længelevende.

Heuchera er et kapitel for sig. Her findes et utal af bladfarver, heriblandt en del med mørke farve. Læs mere om dem her.

<b>af <a href="https://www.havearkitekt.dk/project/frank-kirkegaard/" target="_blank">Frank Kirkegaard</a></b>

af Frank Kirkegaard

Havearkitekt

Gratis designguide

Tilmeld dig herunder og modtag vores gratis nyhedsbreve med tips om design og indretning af haven. Modtag samtidig vores lille designguide som velkomstgave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap